Self Match Basic

Het au pair self match basis pakket eu € 755,- / visum € 1763,-

Goed geregeld van start en upgraden met optionele diensten wanneer dat nodig is

10706378_10203576862476417_283249514_n

De Self match Basic service is er speciaal voor gastgezinnen die zoveel mogelijk zelf willen doen en zeker zijn van hun eigen selectie capaciteiten. Vaak hebben ze al meerdere jaren zelf een au pair gevonden en/of hebben geen behoefte aan verdere assistentie.

Van intake tot aankomst

Met de Basic service bent u er zeker van dat u aan alle wettelijke verplichte zaken van het au pair programma voldoet. Zo voldoet u aan alle administratieve eisen en de inkomenseis die de IND aan duurzaam inkomen stelt. U ontvangt van ons alle benodigde documenten en informatie voor de (visum) aanvraag. En terwijl u bezig bent met uw documenten, starten wij met uw au pair de (visum) procedure op. Voor vertrek Skypen wij met uw au pair om haar/hem goed te informeren over het au pair programma in Nederland, onze Triple C au pair diensten en natuurlijk om de beweegredenen van de au pair te achterhalen voor deelname aan het au pair programma. Uiteraard regelen wij alles rondom het eventuele visum en uw au pair verzekering en krijgt u informatie over de basiszorgverzekering.

Vlak voor aankomst ontvangen u en uw au pair een handboek met daarin handige informatie over het au pair verblijf. Zo gaat u goed geïnformeerd uw jaar tegemoet, met de zekerheid dat u op 5 momenten door ons gemaild wordt om u onder andere aan een aantal praktische regelzaken te herinneren. In het kader van onze zorgplicht, is het belangrijk dat u op deze mails reageert.

Van aankomst tot vertrek

Bij deze service gaan wij er van uit dat u eventuele moeilijkheden met uw au pair samen kunt oplossen. Uiteraard kunt u ons voor praktische vragen bellen en mailen. Mocht u toch behoefte hebben aan klankborden en advies, dan assisteren wij u uiteraard graag. U kunt dan tussentijds ‘upgraden’ naar de Self Match Plus service.

Met uw au pair nemen we vijf keer contact op, zij/hij wordt onderdeel van onze au pair community en krijgt onze Aupairsaround app waarmee het heel makkelijk is snel een netwerk op te bouwen. Wij organiseren 5 maal per jaar culturele events waarvoor uw au pair wordt uitgenodigd. Hiermee voldoet u als gastgezin in de basis aan het ‘culturele uitwisselingsaspect’ van het au pair programma.

Mocht het onverhoopt in de eerste maand niet goed gaan tussen u en uw au pair en u besluit uit elkaar te gaan, dan krijgt u 100% korting* op een nieuwe aanvraag.

Aanvullende informatie

U dient er rekening mee te houden dat er een aantal zaken geregeld moeten worden na aankomst van uw au pair, die wij niet voor u kunnen doen en dus door u en uw au pair zelf gedaan moeten worden. Dit betreft onder andere:

 • Inschrijven van de au pair in de gemeente
 • Afhalen van het verblijfspasje (indien van toepassing)
 • Longtest bij de GGD (indien van toepassing)
 • Aanvragen van de basiszorgverzekering
 • Aanvragen van zorgtoeslag
 • Aanvragen van Digi-D code
 • Openen van een bankrekening
 • Inschrijven voor een taalcursus

Verder dient u rekening te houden met:

 • De kosten voor beide verzekeringen komen in totaal neer op ongeveer € 33,- per maand.
 • Au pairs die via de Self Match service komen, hebben recht op tussen de € 300,- en € 340,- zakgeld per maand. Au pairs die via de Triple C match Full service komen hebben recht op € 340,- zakgeld per maand.
 • Als gastgezin bent u wettelijk verplicht uw au pair de gelegenheid te geven tot het volgen van een Engelse of Nederlandse taal cursus. Uw bijdrage hieraan bedraagt op jaarbasis is € 320,-.
 • Wij adviseren u om uw au pair zelf voor haar/zijn retour ticket naar Nederland te laten betalen.